;

Electrolux Pure i9.2 – Robotstøvsuger test

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger test

I våre store robotstøvsuger test har vi tatt for oss Electrolux Pure i9.2. Electrolux er en produsent av støvsugere som vi tradisjonelt forbinder med høy kvalitet og ytelse. Spørsmålet er om svenskene har klart å ta steget opp når det gjelder å bli gode på hypermoderne robotstøvsugere. Svaret på dette får du i avsnittene nedenfor, hvor vi har tatt for oss en rekke omfattende tester for å sjekke hvor effektiv Electrolux Pure er på å støvsuge ulike partikler på forskjellige overflater. Testpanelet vårt har også sjekket hvordan smartfunksjonene fungerer i praktisk bruk, og hvor stor nytteverdien er i forhold til å gjøre hverdagen enklere.

Design og funksjoner

I motsetning til mange andre ledende produsenter av robotstøvsugere som benytter helt runde modeller, har Electrolux valgt en trekantformet konstruksjon når de har designet Pure i9.2. Dette er naturligvis ikke fordi de er glade i trekanter, men fordi det er mer praktisk når det gjelder å komme helt inn i kriker og kroker. De fleste hus er som kjent ikke sirkelformet, så på dette punktet synes vi Electrolux har gjort et bra valg med vekt på praktisk tenkning. En sidebørste sørger for at robotstøvsugeren kommer godt inntil lister og teppekanter, og den har heller ingen problemer med å karre seg opp teppekanter og lave terskler.

Avansert navigering med laser og optiske sensorer

Electrolux bruker mye vekt på navigasjonssystemet når de reklamerer for Pure i9.2. Ved å benytte en kombinasjon av laser og optisk kamera er dette en robotstøvsuger som er godt utrustet når det gjelder å oppdage potensielle hindringer. Etter hvert som den beveger seg rundt i boligen vil den kartlegge alle rommene, slik at du får opp en digital plantegning på mobilappen. Dermed kan du enkelt velge hvilke rom du ønsker å støvsuge. I motsetning til mange andre robotstøvsugere benytter ikke Electrolux LiDAR på denne modellen, slik at selve skanningen av boligen kan ta litt lenger tid. Til gjengjeld er det et stort pluss at den benytter optisk kamera for objektsgjenkjenning, noe som gjør at den i stor grad klarer å operere autonomt.

Smartfunksjoner via mobilappen

Vi har nevnt mobilappen, og selv om vi syntes det tok litt tid å koble den opp så fungerer den bra når du blir vant til å benytte de ulike funksjonene. Appen fungere også som fjerntroll dersom du ønsker å overstyre roboten f.eks. for å støvsuge et bestemt område av rommet. Appen er ikke av de mest avanserte vi har testet, men du finner alle hovedfunksjonene du trenger som å legge inn tids innstilling og justering av modus.

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger test
Electrolux Pure i9 robotstøvsuger test

Hva med batterikapasitet?

I forhold til batterikapasitet skal den ifølge produsenten kunne jobbe sammenhengende i 70 minutter på laveste nivå. Under testen vår klokket vi den inn på 63 minutter, så i overkant av en time med støvsuging. Dette kan sikkert være nok for mange, men det er verdt å merke seg at flere andre modeller vi har testet ligger på over to timer i effektiv batteritid. Uansett, når roboten begynner å bli utladet vil den automatisk søke hjem til basen, noe vi opplevde den klarte på glitrende vis.

Rommelig støvbeholder

I likhet med de fleste andre robotstøvsugere trenger du ikke å benytte støvsugerpose, og Electrolux har gjort det enkelt å tømme støvbeholderen. Støvbeholderen er for øvrig av den rommelige sorten, på hele 700 ml som er helt i toppsjiktet blant modellene vi har testet. Mange synes tømming av støvbeholderen er en begredelig affære, så en stor beholder kan være tungen på vektskålen for mange når det gjelder valg av modell.

Electrolux Pure i9 robotstøvsuger test

Ytelse og praktisk test

Electrolux Pure i9.2 har en sugekraft på 1600 PA noe som er i underkant av de andre robotstøvsugerne vi har testet. Til sammenlikning har f.eks. testvinneren Neatsvor X600 Pro en sugekraft på hele 6000 PA. Vi var derfor nysgjerrige på hva effektiv i9.2 vill være når det gjaldt å suge opp vanskelige partikler. Hunden vår Max har en lei tendens til å legge fra seg en mengde hundehår på teppet i stua, noe som gjør dette til en perfekt test for å sjekke hvor bra i9.2 støvsuger på tepper.

Klarer den å suge opp dyrehår?

Når det gjelder dyrehår forventer vi ikke at en robotstøvsuger skal klare å fange opp absolutt alt, noe i9.2 heller ikke klarte. Likevel klarte vår venn fra Electrolux seg bra sammenliknet med flere andre modeller i testen med større sugekraft. Riktignok klarte den ikke å fange opp like mye som testvinneren fra Neatsvor, men den er helt på linje med Roborock sine modeller. Dette er nok mye takket være børstesystemet, hvor Electrolux har lagt vekt på å utstyre roboten med en stor hovedbørste.

Effektiv på små partikler

Vi testet også Pure i9.2 på harde overflater ved å plassere ut riskorn, salt og linser i tur og orden for å sjekke hvor stor prosentandel roboten ville klare å fange dette opp. Ved å suge opp 97% kan vi trygt si at dette er en modell som klarer seg veldig bra sammenliknet med de fleste andre modeller vi har testet. Dette er for øvrig en modell som ikke har moppefunksjon, så du kan dermed ikke forvente den skal fjerne flekker som sitter godt fast i overflaten.

8899 kr,- | Til butikk

Digital kartlegging av boligen

En av de viktigste egenskapene til en robotstøvsuger er hvor effektiv den er på å navigere. Når det gjelder i9.2 benytter den en kombinasjon av laser og optisk kamera for å unngå ulike typer som den møter på sin vei gjennom boligen. Roboten danner seg dermed et 3D-bilde av rommet og kan legge opp en kjørerute som effektivt omgår potensielle hindre og dessuten sørger for å ikke krasje inn i møbler og vegger. Dette fungerer stort sett veldig bra med i9.2, og vi kunne raskt konstatere at dette er en robot som klarer å unngå de fleste objekter, dersom du ser bort fra småting som lego-klosser som den ofte ikke klarte å oppdage.

Tidkrevende skanning

I motsetning til modeller som er basert på LiDAR sensorer kan det ta ganske lang tid før i9.2 klarer å skanne hele boligen, noe du er avhengig av for å legge in virtuelle vegger og sperrer via mobilappen. Når det gjelder mobilappen kan du heller ikke knytte den opp mot Alexa eller Google Home. Til gjengjeld er appen veldig brukervennlig uten kompliserende funksjoner, så her kommer det helt an på hva man har behov for. Husk at i9.2 heller ikke har fjernkontroll, noe som gjør det litt mer kronglete når det gjelder å overstyre roboten dersom du f.eks. trenger å støvsuge et bestemt sted i rommet.

Fordeler

Ulemper 

Electrolux Pure test oppsummering

Det er ikke tvil om at Electrolux Pure er et kvalitetsprodukt som gjør en veldig brukbar jobb på de fleste områder enten det gjelder å støvsuge hundehår fra teppegulv eller fange opp ørsmå partikler fra parketten. Pure i9.2 er også veldig bra på navigering, og klarer å omgå de fleste typer hindringer så lenge de ikke er for små. Den store beholderen på 700 ml gjør at du ikke trenger å tømme så ofte, og et effektivt HEPA filter gjør at dette er en robotstøvsuger som er bra for innemiljøet.

På minussiden er det verdt å merke seg at den har litt mindre batteritid enn hva som er vanlig, og mobilappen er ikke fullt så avansert som andre modeller vi har testet. Til gjengjeld er den 21 cm brede hovedbørsten både blant de største og mest effektive vi har testet, og til syvende og sist er det jo resultatet av støvsugingen som teller. Derfor blir det tommel opp og et velfortjent terningkast 4 på Electrolux Pure i9.2.

8899 kr,- | Til butikk

SE VÅR robotstøvsuger samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *